Hur fan tänker vissa människor?

Kunde inte låta bli att kommentera en status på facebook:
"Vad är grejen med skitsnygga tjejer som klär sig utmanande, och som sedan blir sura och arga för att man kollar på dem? Klär man sig på ett sådant sätt så måste man vara medveten om reaktionerna. Och man måste ju vilja ha dessa reaktioner?"
Själva statusen sket jag fullständigt i men det var just en brud som hade kommenterat vars åsikter var helt befänga!
Hon skrev om att man känner sig kränkt som tjej för att andra tjejer väljer att klä sig horigt och att man får tåla kommentarerna för att vi har yttrandefrihet i Sverige. Hon skriver även om att starkast överlever och att människor är djur som vill klättra i rang och om man lyckas dra ner andra på vägen så är det pluspoäng.
Det måste vara något av det dummaste resonemanget jag någonsin läst. Det är upp till var och en att klä sig som man vill. Att man då kan få kommentarer är inte konstigt men att man ska behöva acceptera dom är inte okej. Varför ska man överhuvudtaget vara elak mot någon man inte känner och som antagligen inte förtjänar det heller bara för hur hon klär sig. Att säga något elakt till någon i ansiktet är faktiskt att förolämpa eller diskriminera någon och har verkligen inte något med yttrandefrihet att göra. Bäst att lära sig grundlagarna innan man yttrar sig om dom. Tycker man någonting så visst säg det för dig själv eller till din vän men att kasta glopord efter andra är patetiskt. Dessutom att känna att ens eget och andras rykte dras ner för hur en specifik person klär sig är sorgligt. Se istället till att bygga upp din egna självkänla än att dra ner andras. För mobbning och trakasserier är oacceptabelt även om det antagligen alltid kommer att finnas.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0